Haluatko tietää, miten saat parhaat tienestit lastenvaatteiden kirpparimyynnillä? Lue Kidian kirppariammattilaisten vinkit ja laita lastenvaatekaapin sisältö tuottamaan. Muista, että parhaan myyntituoton salaisuus on huolellinen tuotteiden valinta ja sesonkien huomiointi. Lisäksi vaatteiden pesuun ja silittämiseen on syytä panostaa, jos mielessä siintävät maksimaaliset kirpparituotot. Kannattaa myös laskea, mikä on oman työajan hintalappu.
1. Päätä ensin: panostatko omaan aikaan vai tuotto-osuuteen?
Aivan ensimmäiseksi sinun tulee valita itsellesi sopiva myyntikanava. Kuinka paljon olet valmis käyttämään omaa aikaasi myyntiin ja millaiset tuotto-odotukset sinulla on tavaroillesi?
Edullisin ja tuottoisin tapa on tietysti myydä tuotteet itse, esimerkiksi Facebookin kirpputoriryhmissä. Vaatteiden kuvaaminen, postittaminen ja viestinvaihto ostajien kanssa saattaa kuitenkin olla yllättävän työlästä. Jotkut taas suorastaan nauttivat tästä hommasta!
Myös aika on rahaa. Pohdi, kuinka paljon annat arvoa omalle työajallesi.
Jos et halua tehdä myyntiä itse, voit onneksi kääntyä kirpparimyynnin ammattilaisten puoleen. Voit myydä tarpeettomat tavarat paikallisella kirpputorilla, second hand -myymälässä tai nettikirpputorilla. Kirppareita on monenlaisia ja ne tarjoavat paljon erilaisia palveluita.
Itsepalvelukirpputorit ovat edullisempi vaihtoehto, mutta itsepalvelumyyntiin kuluu aina omia työtunteja enemmän. Pohdi siis, kuinka paljon haluat käyttää omaa aikaasi myyntiin ja mikä on oma innostuksesi kirpparipöydän järjestämiseen.
Jos et halua käyttää omaa aikaasi yhtään sen enempää kuin on pakko, voit onneksi valita myös niin kutsutun All Inclusive -mallin. Sinun tarvitsee vain valita tuotteet ja valmistella ne myyntiin. Kirppariammattilainen hoitaa kaiken muun työn. Verrattuna itsepalveluun säästät todennäköisesti useita tunteja omaa työaikaasi. Tällainen palvelu luonnollisesti maksaa enemmän, sillä saat käyttöösi kirppariammattilaisen asiantuntemuksen ja palvelun tuottamiseen sinulle käytetään paljon aikaa.
2. Myy juuri oikeaan aikaan
Monet parhaita tuottoja saavista lastenvaatekirpparien myyjistä ajoittavat myyntijaksonsa tarkasti sesonkien mukaisesti. Monesti arvokaskin vaate voi jäädä myymättä tai sen hintaa joudutaan alentamaan, jos se on myynnissä sesongin ulkopuolella. Sen sijaan juuri oikeaan aikaan myydyt kauden mukaiset ulkovaatteet ja muut varusteet tekevät ison plusmerkin myyntituottoosi.
Kun myyt oikeaan aikaan, voit jopa tuplata tuottosi.
Kun olet tehnyt inventaarion kierrätykseen joutavista vaatteista, lajittele ne karkeasti sopivien myyntisesonkien mukaan. Mitä voit myydä juuri nyt ja minkä vaatteiden myynti kannattaa suosiolla jättää tuonnemmaksi? Esimerkiksi kesävaatteiden paras myyntiaika toukokuussa – ei enää myöhemmin kesällä. Toppavaatteiden tuottoisin sesonki taas on syyskuussa. Lue lisää artikkelistamme kirpparimyynnin sesongeista!
3. Myy vain sellaisia vaatteita, joille on kysyntää – karsi pois ikitahraiset ja muuten vialliset
Kirpparilla kannattaa myydä vain myyntikelpoisia tuotteita, joille on kysyntää. Kirpparivalikoiman siistillä yleisilmeellä on todella suuri merkitys menekkiin! Kukaan ei jaksa käydä läpi nuhjuista valikoimaa. Jos myynnissä on paljon huonokuntoista vaatetta, myös joukossa olevat helmet saattavat jäädä myymättä.
Käy jokainen vaate läpi hyvässä valossa, sillä tahrat ovat taitavia piiloutumisessa! Hyvä nyrkkisääntö on, että mitä alhaisempi on vaatteen myyntihinta, sitä suurempi vaikutus tahroilla ja muilla pikkuvioilla on. Parin euron paidoissa ja housuissa ei juurikaan saa olla tahraa tai muita vikoja tai ne jäävät myymättä.
Ostaisitko itse vastaavassa kunnossa olevan tuotteen kirpparilta?
Etsi tarkalla silmällä jokaisesta vaatteesta mahdollisia myynnin estäviä vikoja. Siirrä ikitahraiset ja rikkinäiset vaatteet suosiolla eri pinoon, ja mieti niille sopiva kierrättäminen erikseen. Näitä ei kannata tuoda myyntiin kirpputorille.
- Onko vaate harmaantunut?
- Onko vaate ryppyinen?
- Onko vaatteessa nyppyä tai nukkaa?
- Onko vaate venynyt?
- Ovatko saumat kiertyneet?
- Roikkuuko vaatteesta irtolankoja?
- Onko vaatteessa eläimen karvaa?
- Onko vaatteessa oleva printti kulunut pois?
Huomaathan, ettei rikkinäisten ja tahraisten vaatteiden paikka ole hyväntekeväisyydessä! Jos haluat lahjoittaa vaatteita hyväntekeväisyyteen, niiden tulee olla yhtä hyvässä kunnossa kuin myyntiin menevien vaatteiden.
4. Myy heti pois, kun et enää itse tarvitse
Lastenvaatteissa muoti vaikuttaa paljon kysyntään, joten lastenvaatteet kannattaa kierrättää mahdollisimman pian, kun niille ei ole enää itsellä käyttöä. Vaatteita ei kannata varastoida odottamaan ”parempia päiviä”, vaan ne kannattaa saattaa heti kiertoon seuraavalle käyttäjälle.
Ullakolla ja varastossa pitkään säilöminen vie vaatteen jälleenmyyntiarvon. Muoti vanhenee, ja vaatteisiin tarttuu ummehtunut haju.
Muodiltaan vanhentuneiden vaatteiden myyminen on haastavaa. Jos lapsesi on jo kouluikäinen, hyvin todennäköisesti ne vaatteet, joita hänellä oli vauva- ja taaperoaikana eivät enää ole kysytyimmästä päästä. Mikä silloin oli kysyttyä ja trendikästä, ei välttämättä kiinnosta ostajia enää tänä päivänä
5. Tuuleta, pese ja silitä – älä skippaa tätä vaihetta!
Tämä on se vaihe kirpparimyyntiä, josta ei kannata tinkiä! Me Kidialla näemme tuhansia vaatteita viikossa, emmekä voi korostaa liikaa, kuinka suuri merkitys myynnin kannalta on, kun vaatteet on huolella valmisteltu myyntiä varten. Pese, tuuleta ja silitä – siinä on meidän tärkein ohjeemme!
Silitetty vaate on aina siistimmän näköinen ja kutsuu ostajaa koskettamaan. Siistille silitetylle vaatteelle voi laittaa myös enemmän myyntihintaa ja se löytää varmemmin ostajan. Silittäessä myös huomaa välillä vielä sellaisia tahroja, jotka eivät aiemmin sattuneet silmiin.
Vaatteiden silitys on aivan ehdoton edellytys, jos haluaa parhaan tuoton kirpparilla.
Rypyt ja ummehtunut haju ovat todellisia oston esteitä ja vaikuttavat tuotteiden yleisilmeeseen. Jos käytät hajustettuja pesu- ja huuhteluaineita, kokeile pestä myyntitavarat hajusteettomasti etikkahuuhtelulla. Omaan nenääsi pesuaineet eivät välttämättä tuoksu, mutta muille tuoksu voi olla todella voimakas.
Jos perheessä on karvaisia jäseniä, kannattaa vaatteet käydä karvanpoistajan kanssa läpi. Karvaiset vaatteet jäävät ostajilta hyllyyn, ja karvat myös tarttuvat ikävästi muihin tuotteisiin.
Muista, ettei vaatteita kannata pestä ja pakata liian aikaisin, sillä säilytyksessä vaatteisiin tulee herkästi ryppyjä ja ummehtunutta hajua.
6. Panosta esillepanoon
Valitset sitten minkä myyntikanavan tahansa, kannattaa satsata ostajia helpottavaan houkuttelevaan esillepanoon. Ostajat haluavat tehdä löytöjä helposti omassa kokoluokassa ja nähdä myytävän tuotteen kunnon yhdellä silmäyksellä.
Jos myyt netissä, ota laadukkaat kauniit myyntikuvat – se takuulla kannattaa. Vaatteet kannattaa aina silittää valokuvausta varten. Etsi kuvauspaikaksi sellainen kohta, jossa on rauhallinen yksivärinen tausta ja hyvä luonnonvalo. Kuvat kannattaa ottaa mieluummin päivällä kuin illalla hyvässä valaistuksessa. Jos myyt settejä, ei kannata ottaa kuvaa vaatekasasta, vaan ottaa selkeät kuvat kaikista vaatteista. Jos vaatteissa on piileviä vikoja, niistä on hyvä ottaa erilliset kuvat.
Jos myyt itsepalvelukirpparilla, tärkein vinkki on, ettei omaa pöytäpaikkaa kannata ahtaa kerralla liian täyteen, vaan lisää myytävää kannattaa tuoda erissä. Vaatteet kannattaa mahdollisuuksien mukaan henkaroida kaikki tai hyödyntää koreja, joihin vaatteet lajittelee siististi. Liian täynnä oleva sotkuinen pöytä karkoittaa ostajat. Ostajat ovat varmasti kiitollisia, jos laitat lapun, missä kerrot pöydästä saatavilla olevat koot ja vieläpä lajittelet vaatteet kokojen mukaan. Pöytää kannattaa siivota ahkerasti – melkeipä päivittäin. Jos et itse pääse siivoamaan pöytää, kannattaa satsata siivouspalveluun, jota monet itsepalvelukirpparit tarjoavat lisäpalveluna.
Kidian kaltaisella täyden palvelun kirpparilla sinun ei tarvitse huolehtia lainkaan esillepanosta. All inclusive -myyntipalveluun kuuluu hintaan kaikki työ henkaroinnista hyllyttämiseen. Kidian myymälästä ei löydy lainkaan pengottavia pinoja tai laatikoita, sillä aivan kaikki vaatteet ja asusteet ovat siististi esillä kokojen ja lajien mukaan.
7. Hinnoittele viisaasti – tai anna ammattilaisen tehdä se puolestasi
Jos hinnoittelet tuotteet itse, hinnoittele kohtuudella. Tunnearvo ei ikävä kyllä näy ostajalle. Jos tuotteella on kovasti tunnearvoa, kannattaa miettiä laittaako sitä myyntiin ollenkaan. Paras tapa saada selville hintataso, on käydä kiertämässä valittu kirppis pariin kertaan. Näin näkee suoraan, millaisia hintoja tuotteilla on.
Arvioi realisestisesti vaatteen kunto ja sen vaikutus hintaan. Priimakuntoiselle vaatteelle voi helposti laittaa hintaa jopa 70% uutta vastaavasta hinnasta. Jos vaatteen yleisilme ei ole enää uudenveroinen, myyntihinta tulee olla alhaisempi.
Myyntihintaa ei kannata päättää pelkästään sen perusteella, mitä itse olet aikanaan maksanut tuotteesta. Sama tuote on saattanut olla myynnissä sen jälkeen reilusti alennetulla hinnalla.
Merkkivaatteiden hinnoittelu on kokonaan oma juttunsa. Kannattaa seurata aktiivisesti vaateharrastajien ryhmiä ja somekanavia, jotta pääset jyvälle kysyttyjen vaatteiden ajankohtaisista hinnoista. Nämä saattavat muuttua nopeastikin! Myös myyntikanava vaikuttaa. Livekirpparilla harvoin saa merkkiherkuista ihan samaa hintaa kuin niille vihkiytyneessä facebook-ryhmässä.
Ylihinnoittelu saattaa tulla pidemmällä tähtäimellä sinulle kalliiksi. Jos laitat myyntiin 100 tuotetta hieman ylihinnalla, voi olla että niistä myydään vain puolet ja joudut myyntijakson jälkeen taas miettiä, mitä teet lopuille vaatteille ja ehkä maksaa uudelleen niiden myynnistä. Sen sijaan, jos tuotteet on hinnoiteltu sopivan edullisella myyntihinnalla, myyntiprosentti voi olla jopa 90% ja saatkin paremmat myyntituotot.
Jos myyt samoja vaatteita useamman kerran kirpparilla, maksat joka kerta niiden myynnistä.
Liian edulliset hinnat eivät myöskään ole kannattavia. Jos myynnissä on vaikkapa 50 bodya, joiden hintana on 50 senttiä kappale, tuotto on 25 euroa. Ja siitä vielä poistetaan kirpparin osuus. Hyväkuntoisella perusvaatteellakin saa olla kohtuullinen jälleenmyyntihinta!
Täyspalvelu on loistava valinta, jos et halua itse pähkäillä hintojen kanssa ja haluat saada varmuudella hyvän tuoton tavaroillesi. Kirpparimyynnin ammattilainen tietää täsmälleen, millaisilla hinnoilla tuotteet menevät kaupaksi ja osaa arvioida niiden kunnon yhdellä silmäyksellä. Tasokas hinnoittelu on kirpparilla ehdottomasti kilpailuetu, ja kun hintataso on kohtuullinen (ja kohdallaan), ovat ostajatkin tyytyväisiä. Meillä Kidialla keskimääräinen myyntiprosentti myyntiin laitetuille tavaroille on tällä hetkellä yli 80%!
8. Alenna hintoja tarvittaessa
Aina hinta ei osu kohdilleen heti ensimmäisellä yrittämällä. Potentiaaliset ostajat ovat nähneet myytävän tuotteen ja ehkä kiinnostuneetkin siitä, mutta kukaan ei ole vielä tehnyt ostopäätöstä.
Jos vaate ei mene kaupaksi, todennäköisesti ostajat antavat tuotteellesi eri arvon kuin sen, mitä hintalapussa lukee.
Syy voi olla tuotteen kunnossa, vastaavien tuotteiden tarjonnassa tai kysynnän puutteessa. Yleinen syy on, ettei hinta ole linjassa muiden kirpputorilla myynnissä olevien vastaavien tuotteiden kanssa. Jos vastaava paita on tarjolla 5 eurolla, sitä ei osteta 10 eurolla.
Jos tuotteelle ei löydä ostajaa alkuperäisellä hinnalla, kannattaa suosiolla pohtia hinnan alentamista. Todennäköisesti se kannattaa! Ostajat rakastavat ale-osastoja myös kirppareilla. Meillä Kidialla automaattinen hintojen alentaminen kuuluu aina palvelupakettiimme!
KIINNOSTAAKO KIDIAN VAIVATON TÄYSPALVELU?
Me Kidialla myymme ilolla ja ammattitaidolla lastenvaatteet ja -tarvikkeet puolestasi! Voit luottaa palveluumme, sillä meillä on vuosien kokemus lastenvaatteiden kirpparimyynnistä. Me pidämme huolen tavaroistasi ja etsimme niille uuden kodin. Sinun tarvitsee vain varata myyntijakso verkkokaupassamme, lukea ohjeet ja tuoda tavarat meille. Me hoidamme kaiken hinnoittelusta esillepanoon.